torsdag 3. oktober 2013

Latmannsvotter

Skikkelig kjappe votter kom på pinnene da det ble kaldt og frøs på bilen forrige uke. 
Jeg vil jo ikke at lillesnuppa skal fryse på fingrene, og som den strikkende mor jeg er er det vel obligatorisk med hjemmestrikka votter? Pickles har oppskrift på lettstrikka Latmannsvotter, og jeg startet på de. Jeg ble ferdig med en vott på en kveld, og skulle prøve den på snuppa dagen etter. Den var for liten.... Så da ble det opprekking og flere masker ble lagt opp på pinnene.
 I oppskrifta står det pinne nr 4,5. Jeg brukte pinne 5 og la opp 32 masker istedet i str 1år. Da ble de mer passe. Og jeg strikket de ikke like lange som de er i oppskrifta, da de så ut til å bli alt for lange da.
 Om vottene er så fantastisk fine å se på tror jeg ikke, men praktiske til vognbruk er de nok. Og det passer bra iallefall. De er strikket i Nepal fra Drops, så de er gode og myke også.
Info:
Mønster: Latmannsvotter
Pinner: nr 5
Garn: Nepal fra Drops
Vekt: ca 60gram
Størrelse: 1år
Knapper: kjøpt på etsy

1 kommentar:

Ina sa...

Lurer på om jeg skal prøve meg på disse, jeg også. Vottesesongen er definitivt i anmarsj, og votter får vi aldri for mange av :)

Smart å gå opp i pinnestørrelse, synes jeg alltid må gjøre det i Pickles oppskrifter, de strikker iallefall MYE løsere enn jeg...