mandag 28. april 2014

Trønderbunad i rødt

Jeg er stor fan av bunad til smårollinger, og da gjerne i strikket form. Begge prinsene har hatt strikka bunader, og mor syntes de var så flotte i dem. Men etterhvert som de har vokst til er det ikke kult lenger, og mine bunadsmeninger må vike for deres. Og jeg er enig i at de ikke trenger strikka bunadsdrakt når de nærmer seg mellomtrinn og ungdomsskole ;-) 
Men jeg fikk en god anledning til endelig å strikke trønderbunad i år nå som prinsessa har gått en haug med skritt. Denne er strikket i finull på pinne nr 3. Det finnes oppskrift både hos Husfliden og Tråsnella. Jeg valgte den som finnes på Husfliden, og strikket den i str 2år. Målet er at jeg kan strikke på både skjørt og forkle når hun vokser litt.
Hun syntes selv hun var så flott med bunaden på, og når hun ser et kamera er hun raskt frempå og sier "smil" ;-) Og er det speil i nærheten vil hun gjerne frem og se seg selv i det også.
 Jeg brukte et annet mønster på forkleet enn det som er i oppskrifta. Jeg ønsket nemlig at bunaden til snuppa skulle være mest mulig lik min egen. Som mansjettknapp brukte jeg to tinnknapper som jeg knøt sammen slik at det ble en knapp på hver side av knappehullet. Genialt, og ikke minst mye billigere enn å kjøpe sølvmansjettknapper. (De får vente noen år enda.)
 Strømpebuksa fant jeg på Cubus. Den har nesten samme farge som den grønne kanten nede. En stor grå stjerne i baken har ingenting å si når skjørtet er over.
Gleder meg til 17.mai for å se flere strikkede utgaver av bunaden :-)

3 kommentarer:

Kirsti sa...

Åh, så utrolig vakker! Jeg har en blå trønderbunad selv så får jeg ei jente en gang skal jeg også strikke en matchende. Først blir det trønder-guttebunaden som skal på pinnene:)

Unknown sa...

Jeg strikker en grønn trønderbunad til barnebarnet nå. Hun er 4 1/2 år, så da strikker jeg str 6. Synes den rød også er nydelig.
Føler du at str på oppskrifta er akkurat på størrelsen, eller litt stor/liten?
Takk for tips om tinnknappene.
Jeg stikker gjerne "innom" dersom jeg trenger å spørre om noe underveis, hvis det er greit?
Planen er å strikke 3 guttebunader etterpå 😁

Hege R sa...

Hei. Hvor har du fått tak i oppskriften til forkledet? Jeg har samme type forkle selv og synes dette er finest. Har du mønster du har laget selv som det går an å få kjøpt av deg, eller finnes mønsteret å få kjøpt annet sted? Mvh Hege