mandag 28. januar 2013

3x Mer Marius

Pinnene har ikke stått stille selv om bloggen ikke er blitt oppdatert på noen dager. Jeg har bl.a strikket litt mer Marius, i de fine originale fargene. I mangel på en skikkelig modell fikk bamsen være det. Og det ser jo ut til at han liker det også? Og det er viktig at alle får ha på gode og varme klær i det snøværet som vi har akkurat nå.

Lua er til en 4åring. Litt endringer ble det på mønsteret, da jeg ikke fant mønster med kryssene på. Antall masker er slik mønsteret sier det skal være. Søtt med en dusk i toppen også ;-)

 
Rundt magen har bamsen et pannebånd, str dame. Her har jeg ikke gjort noen endringer i forhold til oppskrifta.

Sokkene er strikket med magic loop-metoden. Jeg fant etterhvert ut at mønsteret blir litt i strammeste laget når jeg bruker magic loop på det, så jeg dropper nok den metoden senere ved flerfargestrikk. På rettstrikk og vrangbord fungerer det veldig bra.

På lua har jeg laget øreklaffer og en reim med hull til å feste knappen i. Kjekkere det enn å må knyte lua.

Håper at dette blir bra til gutten som skal ha den. Jeg har prøvd lua på min 7åring, og den passet ganske bra.

Info:

Mønster: fra Mariusboka
Garn: Safir og Sportsragg fra Gjestal
Pinner: 3,5
Vekt: Lue 80gram, Sokker 130gram, Pannebånd 70gram

På pinnene nå har jeg Liverpoolvotter igjen. Jeg trodde jeg var ferdig med et par, helt til jeg oppdaget at masketallet inni håndflaten ikke var lik på begge vottene..... Da la jeg likså godt opp til et par til for å få to par votter istedet for å rekke opp den ene. Jeg har nemlig stor tro på at det ekstra paret heller ikke mugler i skapet  ;-) Og det var kun snakk om to ekstra masker på den ene votten, men de to maskene hele veien opp utgjør jo litt på mønsteret i håndflaten iallefall.

Tusen takk for besøket og velkommen igjen :-)

2 kommentarer:

-ina sa...

Så fine Marius-plagg! Veldig koselig blogg du har :)

TRUDE sa...

Hei!! Fin blogg du har og mye fint du strikker. Tusen takk for kommentarer på min blogg. Trude.